PROPOZYCJA II
Przekąski zimne
- schab po warszawsku pod galaretą
- łosoś pod galaretą garnirowany jajkiem i czerwonym kawiorem
- patera mięs pieczonych i polskich wędlin
- sałata z grillowanym kurczakiem i sosem vinaigrette
- mozzarella z pomidorami i świeżą bazylią
- sałatka warszawska
- grzybki, papryka, ogóreczki marynowane
- pieczywo / masło
Zupa
- zupa grzybowa z kluskami
lub
- rosół złocisty z pulpecikami mięsnymi
lub
- (wiosna, lato) chłodnik litewski z jajkiem gotowanym i szczypiorkiem
Danie główne
- kaczka pieczona z jabłkami i majerankiem podawana z ziemniakami po polsku i
buraczkami zasmażanymi
lub
- schab nadziewany śliwką w sosie własnym lekko słodkim, ziemniaki z wody z koperkiem, kapusta zasmażana
lub
- ryba sola smażona, ziemniaki po polsku, bukiet sałat sezonowych
Danie gorące dodatkowe
- flaki wolowe
lub
- barszcz czerwony z pasztecikiem
Deser
- patera ciast polskich (sernik, szarlotka, piernik królewski)
- patera z owocami tropikalnymi i sezonowymi
Napoje
- sok owocowy bez ograniczeń
- woda mineralna bez ograniczeń
- kawa lub herbata bez ograniczeń
alkohol i tort – ceny do uzgodnienia
Na życzenie - powitanie P . Młodych chlebem i solą
Przywitanie gości lampką szampana
Cena zestawu: 130zł/os + serwis 10% |